• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

Le Tour de Ardennen

fietsroute & niveau

Deze fietsvakantie in Belgié is een iets sportievere fietsvakantie. Tijdens deze fietsvakantie heb je af en toe wat langere en steilere hellingen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 75 km per etappe dag. De fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale conditie. Alle fietsvakanties van Cycle Travel zijn zo samengesteld dat je onderweg genoeg terrasjes tegenkomt waar je even wat kunt drinken.Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht! 

Dag 1
Aankomst

Aankomst in Maastricht

Dag 2 
1e Etappe | 68.4 km

Vandaag fiets je vanuit Meerssen het limburgse Geuldal in. Je fietst door veel natuurschoon en komt aan bij het pittoreske Geulhem met haar grotwoningen en de Geulhemmergroeve. Hierna fiets je via Berg en Terblijt, Cadier en Keer naar Gronsveld. Bekijk hier het kasteel of de oude Torenmolen! We rijden door naar het plaatsje Eijsden aan de maas. We gaan de Belgische grens over en rijden door naar onze eindbestemming Spa. Wereldwijd bekend vanweg haar mineraalbronnen! 

Je stijgt vandaag 377 meter
Je daalt vandaag   49  meter

Dag 3 
Rustdag

Rondrit

Je kunt vandaag ook de mineraalbronnen van Spa gaan bekijken.J
e kunt natuurlijk ook lekker een dagje niets doen!

Dag 4 
2e Etappe | 68 km

Vanuit Spa vervolgen we deze fietsvakantie in Belgie naar Stavelot.Bekijk hier de abdij van Standet of de 'Blanes Moussis'. Je fietst door naar de prachtige omgeving van Vielsalm.Gelegen tussen rotsen, bossen en heuvels.Het volgende plaatsje en teven eindstation van vandaag is Houfflalize. Dit is dé bloemstad van de Ardennen gelegen aan de rivier de Ourhe. We overnachten hier op camping C & P Buitensport direct aan de rivier.
Rust en natuur zijn hier de kernwoorden!

Je stijgt vandaag   576 meter
Je daalt vandaag   278 meter

Dag 5 
Rustdag

Rondrit 

Maak vandaag een prachtige wandeling door de bossen nabij de camping, bezoek het typisch Ardense dorp Houfflalize of maak een spannende tocht over touwbruggen tussen de bomen naast de camping!

Dag 6 3e Etappe | 72.8 km

Vandaag fietsen we vanuit Houfflalize naar het hart van de Ardennen, La Roche en Ardenne.
Bekijk hier het kasteel of bezoek het museum over de slag om de Ardennen.Je vervolgt de fietstocht naar Rochefort. Gelegen aan de rivier de Lomme middenin het National Parc Lesse et Lomme. We overnachten hier op Camping Le Pirot.

Je stijgt vandaag  568 meter
Je daalt vandaag  153 meter

Dag 7 
Rustdag

Rondrit

Waan je vandaag in een andere wereld en bezoek de Grotten van Han sur Lesse.Spectaculair en zeer de moeite waard. Je kunt ook het klooster van Saint Remy gaan bezoeken welke bekend staat om haar trappistenbier en kazen! Beland je op een terrasje probeer dan de locale specialiteit Coq au Beurre!

Dag 8 
4e Etappe | 71.8 km

We verlaten Rochefort en fietsen richting Dinant. Prachtig gelegen aan de Maasoevers. Bezoek hier de Citadel of het Leffe biermuseum. We fietsen door naar Le Beaux Plus Village de Wallonie Sosoye. Hier vindt je huizen van kalksteen en het Chateau de Montaigle, gelegen in de Valleé du Montaigle. Prachtig! De laatste kilometers voor vandaag fiets je naar het plaatsje Durnal waar we overnachten op Camping Le Pommiers Rustique.

Je stijgt vandaag  330 meter
Je daalt vandaag  086 meter

Dag 9 
Rustdag

Rondrit

Je kunt vandaag ook een prachtige kanotocht maken op de rivier. Met een goed boek onder de luifel van de rust genieten is ook een heerlijk tijdverdrijf.


Dag 10 
5e Etappe | 76.1 km

Vandaag fietsen we vanuit Durnal naar Le Plus Beaux Village de Wallonie Crupet. Bekijk hier de lemen vakwerkhuizen, bezoek het Chateau de Crupet of de Grot van Saint Antonius. Je rijdt door naar de volgende Le Plus Beaux Village de Wallonie Mozet gelegen aan de rivier de Samson. Bekijk hier de rotspartijen 'Dames Blanches' of  de Grottes de Goyet. Via Thon Samson waar de charme van weleer goed bewaard is gebleven kom je in de derde Le Plus Beaux Village de Wallonie van vandaag terecht, genaamd Chardeneux. Gelegen in een landschap van akkers en grasvelden. Als laatste fietsen we vandaag naar het dorpje Barvaux. Gelegen aan de rivier de Ourthe.

Je stijgt vandaag  330 meter
Je daalt vandaag  120 meter

Dag 11 
Rustdag

Rondrit

Maak vandaag een uitstapje naar de kleinste stad ter wereld!
Durbuy. Dwaal hier door de prachtige oude straatjes en bezoek het historisch centrum.
De uitkijktoren geeft een prachtig beeld van de omgeving.
Een bezoek aan deze 'stad' is dan ook zeer de moeite waard!

Dag 12   6e Etappe | 65.4 km

We vertrekken uit Durbuy en fietsen naar het dorpje Fronville. Hiervandaan rijden we door naar Hotton alwaar je de Grottes de Hotton kunt bewonderen! Dan door naar Le Plus Beaux Village de Wallonie Ny. Laat je hier meeslepen door de ongelooflijk rustige sfeer van dit Luxemburgse dorp! Bekijk hier het ''Boerenkasteel'. We fietsen door naar alweer een Le Plus Beaux Village de Wallonie, dit keer Wéris. Bekend vanwege haar Megalieten, dolmen en Menhirs. Als laatste komen we vandaag aan in Aywaille waar de rivieren de Ourthe en de Ambléve samenkomen. Schitterend gelegen in de prachtige natuur!

Je stijgt vandaag  402 meter
Je daalt vandaag  120 meter

Dag 13 
Rustdag

Rondrit

Bekijk vandaag dé Grottes de Remouchamps! Na de wandeling door het mysterieuze landschap en de prachtige zalen van deze grot stap je in een bootje en maak je een ondergrondse boottocht. Zeer spectaculair!

Dag 14 
7e Etappe | 76.3 km

We fietsen op deze laatste etappe vanuit Aywaille naar het plaatsje Deigné. Hierna fiets je door naar Chaudfontaine, bekend om haar mineraalbronnen en de de enigste warmwaterbron van Belgie. Door de prachtige natuur gaan we de grens over om vervolgens richting Fort Eben Emael te rijden. Dit is het grootste fort van Europa overblijfsel uit de 1e wereldoorlog. We rijden door naar Maastricht. Bekijk hier het fort van Sint Pieter of flaneer neer op het terras van het Onze Lieve Vrouwenplein en breng een  bezoek aan de prachtige basiliek.Hierna fiets je door naar de startcamping in Meerssen om na te genieten van 2 prachtige fietsweken!

Je stijgt vandaag  320 meter
Je daalt vandaag     44 meter

Dag 15

Weer naar huis.

Boek hier je fietsvakantie in de Ardennen

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus    Ja
Minimale deelname leeftijd    16
Niveau van deze fietsvakantie     ***
Fietshuur mogelijk     Ja

   

Reiscode    CTBE

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Heb je vragen over deze fietsvakantie ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie