• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

Le Tour de Bourgogne

fietsroute & niveau 

Deze fietsvakantie in Frankrijk is een iets sportievere fietsvakantie. Tijdens deze fietsvakantie heb je af en toe wat langere en steilere hellingen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 75 km per etappe dag. De fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale conditie. Alle fietsvakanties van Cycle Travel zijn zo samengesteld dat je onderweg genoeg terrasjes tegenkomt waar je even wat kunt drinken.Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht! 

Dag 1
Aankomst

Aankomst in Macon

Dag 2 
1e Etappe | 74.8 km

Vandaag fiets je vanuit Macon naar Cluny.Bekijk hier de Benedicter Abdij van Cluny het opmerkelijke Hotel Dieu en geniet van de heerlijke streekproducten. Je fietst door naar het door slotgrachten omgeven Chateau van Cormatin.
Je vervolgt de fietstocht naar een zeer mooi dorpje in de Maconnais genaamd Chapaize. Bekijk hier de romaanse kerk Saint Martin en geniet op het terrasje van Cafe Saint Martin van een heerlijk glaasje locale wijn. Hierna fiets je door naar Gigny sur Saone, bekend om haar oude haven. Je bevindt je nu in de Bresse welke bekend staat om haar AOC gevogelte welke beroemd is om haar onvergetelijke smaak en kwaliteit!
 
Je stijgt vandaag 424 meter
Je daalt vandaag 174 meter

Dag 3 
Rustdag

Rondrit

Op deze rustdag kun je van alles doen. Bezoek het dorpje Gigny sur Saone of pak je fiets en rij naar het iets grotere Sennecy le Grand. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk op de camping blijven en genieten van het heerlijke zwembad. 

Dag 4 
2e Etappe | 68.9 km

Van  Gigny sur Saone fietsen we fietsen we vandaag naar Chalon sur Saone. Bezoek hier het pittoreske Saint Vincent plein en bekijk de eeuwenoude vakwerkhuizen. We fietsen door de wijngaarden van de Cote de Beaune door naar het plaatsje Savigny les Beaune.We overnachten op camping Le Premier Près nabij Beaune.

Je stijgt vandaag  349 meter
Je daalt vandaag  171 meter

Dag 5 
Rustdag

Rondrit

Tijdens deze rustdag kun je dè wijnstad van de Bourgogne Beaune bezoeken! Neem een rondleiding in het Hospice de Beaune of bekijk het opmerkelijke Hotel Dieu.  Probeer èèn van de vele superieure wijnen uit de Bourgogne op een gezellig terrasje. Beaune mag je niet missen tijdens deze fietsvakantie!

Dag 6             
3e Etappe | 65.2 km

Vandaag fietsen we vanuit Savigny les Beaune richting Nuits Saint Georges. Een authentiek wijndorpje in de Bourgogne gelegen aan de Route du Grand Crus.Hierna rij je door naar Le Beaux Plus Village Chateauneuf. Bekijk hier de Burchttoren en betreed de bloeiende middeleeuwse straatjes van het dorp!  Eenmaal uitgekeken fiets je door naar Pouilly en Auxois. Een Village de Fleurri. Pouilly en Auxois is gelegen vlakbij het Canal du Bourgogne.

Je stijgt vandaag  623 meter
Je daalt vandaag  214 meter

Dag 7 
Rustdag

Rondrit

Je kunt vandaag het stadje Pouilly en Auxois vereren met een bezoekje en daar lekker van het Franse leven genieten. 

Dag 8 
4e Etappe | 53.7 km

Vandaag fietsen we een stuk langs het bekende Canal du Bourgogne. We verlaten Pouilly en Auxois en je vervolgt de route via St.Thibault richting Le Beaux Plus Village Flavigny sur Ozerain, bekend om haar anijssnoepjes.
Verdwaal hier in de smalle steegjes en drink een glaasje Pinot Noir in de wijnkelder langs de rivier de Ozerain. We fietsen verder naar Alise Sainte Reine. Proef hier dè wijngaardslak van de Bourgogne. Als laatste fiets je vandaag door naar Veneray les Laumes, een leuk klein stadje in de Cote d' Or.

Je stijgt vandaag  424 meter
Je daalt vandaag  231 meter

Dag 9 
Rustdag

Rondrit

Zoek vandaag een rustig plekje aan het Canal du Bourgogne of neem een duik in het nabij de camping gelegen meertje! 

Dag 10 
5e Etappe | 96.4 km

Vandaag een lange fietstocht voor de boeg. We fietsen richting Saulieu, de voormalige hoofdstad van de Bourgogne en gelegen op het kruispunt van twee wegen van de Via Roma.
We rijden door naar Moux en Morvan, gelegen in het hart van het Parc Naturel Regional du Morvan. Een charmant dorpje gelegen aan het meer van Settons middenin de ongerepte natuur. Vervolgens fiets je door naar Anost. Proef hier het heerlijke bier van de lokale bierbrouwer Brasserie La Foline! 

Je stijgt vandaag  613 meter
Je daalt vandaag  230 meter

Dag 11 
Rustdag

Rondrit

Bezoek vandaag de artisanale bierbrouwerij La Foline of breng een bezoek aan het stadje Anost met haar gezellige terrasjes.

Dag 12           
6e Etappe | 89.3  km

We vertrekken vanuit Anost naar Montceau les Mines gelegen aan het Lac du Plessis. Vandaag ook een lange etappe. Vervolgens fietsen we door naar het plaatsje Le Rousset. Proef hier de prestigieuze witte wijn van de Maconnais! We overnachten op camping Du Lac du Rousset gelegen aan het meer van Rousset.

Je stijgt vandaag  671 meter
Je daalt vandaag  274 meter

Dag 13 
Rustdag

Rondrit

Geniet vandaag van je welverdiende rust aan het meer van Rousset na de laatste twee lange etappes of lees een boek onder onze gezellig luifel.

Dag 14 
7e Etappe | 69.1 km

We fietsen op deze laatste etappe vanuit Le Rousset via Saint Bonnet de Joux en Mazille terug naar de startcamping om daar terug te denken aan een fantastische fietsvakantie!

Je stijgt vandaag  488 meter
Je daalt vandaag  174 meter

Dag 15

Weer naar huis.

Boek hier je fietsvakantie in de Bourgogne

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus    Ja
Minimale deelname leeftijd    16 
Niveau van deze fietsvakantie     ***
Fietshuur mogelijk     Ja

   

Reiscode    CTBO

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Heb je vragen over deze fietsvakantie ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie