• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

Le Tour de Dordogne

fietsroute & niveau 

Deze fietsvakantie in Frankrijk is een iets sportievere fietsvakantie. Tijdens deze fietsvakantie heb je af en toe wat langere en steilere hellingen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 75 km per etappe dag. De fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale conditie. Alle fietsvakanties van Cycle Travel zijn zo samengesteld dat je onderweg genoeg terrasjes tegenkomt waar je even wat kunt drinken.Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht! 

Dag 1
Aankomst

Aankomst in Cahors

Dag 2 
1e Etappe | 48.8 km

Vandaag fiets je vanuit de rode wijn hoofdstad van de Lot Cahors langs de rivier de Lot door de prachtige plaatsjes Douelle, Caillac, Luzech en Prayssac. Je blijft vandaag veelal de rivier volgen. Via Lagardelle kom je dan aan in het prachtige plaatsje Puy-le-Eveque. Deze eindbestemming van je fietstocht heeft een schitterende ligging rechtstreeks aan de rivier. Parkeer je fiets en een maak een wandeling door de smalle straatjes en steegjes met haar prachtige uitzichten. Geniet op een terrasje van de typische rode Cahors wijn. We overnachten op camping Les Vignes.

Je stijgt vandaag 298 meter
Je daalt vandaag   84 meter

Dag 3 
Rustdag

Rondrit

Bezoek tijdens je rustdag Puy-le-Eveque. Het stadje heeft een oude en rijke geschiedenis. Wandel heerlijk door de smalle, soms steile, steegjes en straatjes en ga lekker lunchen op een terrasje in het centrum. Neem ook een kijkje in de kerk van Saint-Sauveur waarbij de geschiedenis teruggaat tot de 13e eeuw. Een andere leuke bestemming is het brengen van een bezoek aan Château de Chambert in Floressas. Dit wijn château ligt op 9 km van de camping vandaan. Je kunt er heerlijke wijnen proeven en daarnaast is er een erg leuke informatieve rondleiding waarbij je `echt alles over wijn komt te weten

Dag 4 
2e Etappe | 72.1 km

Van Puy l’ Eveque fiets je vandaag via Belves naar Limeuil. Beiden Le Plus Beaux Villages. Pronkstuk van het dorp  Belves is de markthal uit de vijftiende eeuw. Bezoek de onder het marktplein gelegen holwoningen die meer dan 2000 jaar geleden al werden bewoond. In Limeuil vloeien de twee rivieren de Dordogne en de Vézère  samen. Door haar schilderachtige ligging, de prachtige oude gebouwen en de middeleeuwse straatjes is een bezoek aan dit tegen een rots aangebouwde Franse dorpje dan ook absoluut meer dan de moeite waard!

Je stijgt vandaag 308 meter
Je daalt vandaag   50 meter

Dag 5 
Rustdag

Rondrit

Breng een bezoek aan het park Les Jardins panoramiques de Limeuil waar ooit het voormalige kasteel van Limuil stond en geniet van de prachtige Engelse tuinen. ligging en uitzichten op de omliggende natuur en de rivieren.  Bij warm weer kun je bij het strandje aan de overkant van de rivier verkoeling zoeken en lekker een duik nemen. In de oude haven kun je kanoën of lekker eten bij het oude havenkantoor en het pakhuis.

Dag 6 
3e Etappe | 64.9 km

Op deze dag fiets je van Limeuil na de aan de voet van een klif aan de oevers van de Dordogne rivier gelegen Le Plus Beaux Village La Roque Gagenac. Bekijk hier zijn in de rotsen gehouwen fort en zijn kerkje welke de vallei domineert. Hierna fiets je door naar Le Plus Beaux Village Castelnaud-la-Chapelle. Het prachtig gelegen kasteel van Castelnaud mag je hier zeker niet overslaan. Nadat je wat hebt gedronken op een terrasje fiets je door deVallei van de Loup naar onze overnachtingsplek in het plaatsje Gourdon. Bezoek het dorpje en laat je verleiden door één van de vele winkeltjes waar kunstenaars en ambachtslieden hun koopwaar aanbieden.

Je stijgt vandaag 247 meter
Je daalt vandaag    51 meter

Dag 7 
Rustdag

Rondrit

Gourdon is een prachtig gelegen plaatsje omringd door hazelaars en kastanjebomen. Het  is een middeleeuwse stadje welke nog veel kenmerken uit de Middeleeuwen heeft zoals een versterkte poort, smalle en kronkelige straatjes met zeer oude vakwerkhuizen. Bezoek het huis van Sénéchal  waarbij je de historische momenten van dit prachtig gelegen stadje kunt ontdekken. Vanaf de de top van de heuvel kun je dankzij het
360 ° panorama het golvende landschap van de Bouriane en de Perigord bewonderen. Laat je bij een restaurantje verrassen door de heerlijke lokale producten als truffels en foie gras.

Dag 8 
4e Etappe | 76.4 km

We verlaten Gourdon en fietsen vandaag richting het voormalig graafschap Le Plus Beaux Village Turenne. Bekijk hier het huis van Sénéchal, de poort van Mauriolles en Kanunnikerhuis.  Allen opmerkelijke overblijfselen uit de middeleeuwen. We rijden door naar de volgende Le Plus Beaux Village Collanges-la-Rouge. Met de oude graan- en wijnhal uit de 16de eeuw, de schitterende panden met daken van lauze en leisteen maar ook de Plate poort zal je zeker gecharmeerd raken door de schoonheid van dit beroemde plaatsje met maar liefst 25 torens! Het laatste stukje van de tocht van vandaag gaat naar nòg een Le Plus Beaux Village Curemonte.


Je stijgt vandaag   341 meter
Je daalt vandaag     79 meter

Dag 9 
Rustdag

Rondrit

In Curemonte heeft de tijd echt stilgestaan! Curemonte wordt ook "Dorp van Drie" genoemd. Het heeft namelijk drie kastelen, drie kruizen en drie fonteinen.  Een record voor zo'n klein dorpje! Het dorp is prachtig gelegen op een heuveltop met uitzicht op de vallei van de rivier de Sourdoire.
Heerlijk om tijdens je rustdag doorheen te slenteren.

Dag 10 
5e Etappe | 54.4 km

Vandaag fietsen we van Curemonte naar Le Plus Beaux Village Carennac. Dit middeleeuwse dorpje  ligt in de Vallei van de Dordogne. Bezoek de Romaanse Saint-Pierrekerk of het klooster van de Cluniacenzer Priorij. Je vervolgt je fietsroute en we betreden het Parc Natural Regional des Cousses du Quercy. Op naar het hooggelegen zeer pittoreske Le Plus Beaux Village Loubressac. Hierna fiets je naar Le Plus Beaux Village Autoire. Bekijk hier de waterval La Cascade d'Autoire of het Chateau des Anglais. Je fietst verder naar Padirac alwaar je de spectaculaire grotten van Padirac kunt bezoeken. Als laatste rijd je naar de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk Rocomadour waar we overnachten.

Je stijgt vandaag  419 meter
Je daalt vandaag  113 meter

Dag 11 
Rustdag

Rondrit

Het centrum van Rocomadour heeft erg veel drukke gezellige straatjes en pittoreske steegjes. Er staan prachtige middeleeuwse huizen en er zijn mooie oude poorten uit die zelfde tijd. Vanuit de straatjes  kun  je de trappen nemen richting alle kerkjes. Als je de Porte Hogon doorgaat kom je in het prachtige oude wijkje Le Coustalou terecht waar hele mooie vakwerkhuisjes staan. De belangrijkste kerk is de Chapelle Notre Dame die te bereiken is via een trap. Deze kapel is voor de helft uit een rots gehakt. De Chapelle Notre Dame geldt als de heiligste plek van Rocomadour. Het belangrijkste stuk is het zwarte Mariabeeld. Al met al een heerlijk uitstapje voor je rustdag!

Dag 12 
6e Etappe | 57.5 km

We vertrekken uit Rocomadour en fietsen in de richting van Assier. Bekijk hier de renaissance gebouwen uit de 16e eeuw. We rijden door naar Le Plus Beaux Village Cardaillac. Ga omhoog via de wenteltrap in de toren ‘Tour de Sagnes’ waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje. Het Musée Éclaté is ook meer dan de moeite waard. Hierna fiets je naar de camping in Figeac, Domaine du Surgie.

Je stijgt vandaag  421 meter
Je daalt vandaag  201 meter

Dag 13 
Rustdag

Rondrit

Capdenac-le-Haute is een van de mooiste plaatsjes in het departement Lot en staat niet voor niets op de lijst van Le Plus Beaux Villages de France.
Het plaatsje ligt hoog op een rots en heeft haar historische karakter behoorlijk weten te behouden wat je kunt zien aan de vele mooie oude gebouwen en smalle steegjes en straatjes. 

Ga hier naar de Place Saint-Andrieu. Vanaf dit plein leidt een in de rotsen uitgehouwen 130 treden tellende trap omlaag naar een waterbassin in de rotsen, de Fontaine des Anglais.Ten noorden van het dorp ligt de Fontein van Causar.  Het laatste verdedigingswerk van de Galliërs tegen de Romeinen.

Dag 14 
7e Etappe | 85.1 km

We fietsen nog steeds in het  Parc Natural Regional des Cousses du Quercy en vervolgen de fietsroute naar Marcilhac-sur-Cele. Bekijk hier de Benedictijner Abdij Saint-Pierre. Hier kun je nog even uitrusten van je eerste klim. We vervolgen de fietstocht naar Le Plus Beaux Village Saint Cirq Lapopie. Dit dorp is in 2011 tot het mooiste dorp van Frankrijk verkozen en is in zijn geheel een historisch monument. Om dit schitterende dorp te bereiken moet er eerst nog een tweede pittige klim worden overwonnen. Bezoek de mooie bloemen steegjes van het dorp en slenter langs de mooie ambacht winkeltjes en kunstgalerijen. Het laatste stukje van Le Tour de Dordogne- Lot gaat weer terug naar de startcamping in Cahors.

Je stijgt vandaag  396 meter
Je daalt vandaag  118 meter

Dag 15 

Weer naar huis

Boek deze fietsvakantie in de Dordogne 

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus

Ja
Minimale deelname leeftijd 16 
Niveau van deze fietsvakantie ***
Fietshuur mogelijk Ja


Reiscode CTDO

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van
STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Heb je vragen over deze fietsvakantie ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie