• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

De Fietsbus


Cycle Travel werkt samen met het gerenommeerde transport bedrijf Juijn uit Rossum.Dit bedrijf is gespecialiseerd in personen, fiets en bagage vervoer onder de onder de fietsers bekende naam fietsbus. Met de fietsbus kun je naast je fiets dus ook direct je bagage meenemen! En dat allemaal voor dezelfde prijs. 

De fietsaanhanger van de fietsbus is volledig lucht geveerd.
Dit houdt in dat er een minimum aan trillingen zal plaatsvinden tijdens het vervoer van je fiets en deze geen schade oploopt tijdens de reis naar het startpunt van je fietsvakantie in Frankrijk.

Klik hier voor de Algemene reis en vervoervoorwaarden van de fietsbus.

Vervoers  voorwaarden > Algemene voorwaarden >
-->

Voorwaarden fiets vervoer

 • Fietstassen kunnen niet aan de fiets blijven tijdens het vervoer
 • De tassen worden apart als bagage met de bus vervoerd
 • Je dient alle uitstekende voorwerpen te demonteren
 • Denk hierbij aan  triatlonsturen, navigatie en kaarthouders
 • Het stuur moet altijd een kwartslag gedraaid worden 
 • Voordragers (low riders) moeten altijd worden gedemonteerd
 • De buschauffeurs zetten altijd je fiets in de aanhanger

Mocht je fiets ondanks al onze zorgen tijdens het transport toch een beschadiging oplopen dan kun je de schade m.u.v. kras-lakschade en schade aan zadels bij Cycle Travel  indienen.
Voorwaarde is wel dat er door jou samen met de chauffeur een schade rapport is ingevuld en deze aan ons wordt overhandigd.
Bij schade meldt dit dan dus direct aan je chauffeur!

De Royal Class Fietsbus


De Royal Class bus is comfortabel en is voorzien van een toilet, airco, koffiezet apparaat en koelkast. Het betreft een luxe touringcar met dubbele beglazing, stereo geluidsinstallatie, twee passagiersdeuren, veel beenruimte (94 cm) en verstelbare stoelen (45°) met verstelbare voetsteunen. Koffie en frisdrank zijn in de bus tegen kostprijs bij de buschauffeurs verkrijgbaar.

Op elke fietsbus wordt met minimaal 2 chauffeurs gereden.
Voor alle reizigers en de chauffeurs geldt er een rookverbod. Op de fietsbus geldt een bagagelimiet van maximaal 20 kg. Indien je deze limiet overtreed kan je bagage bij vertrek worden geweigerd.
Je mag geen gas-tankjes in de bus meenemen. Om reistechnische redenen kan het zijn dat je tijdelijk even geen gebruik kunt maken van het toilet. De chauffeurs zorgen er dan wel voor dat er hierna een korte sanitaire stop zal plaatsvinden. Er geldt een minimum aantal van 20 passagiers per rit. Uiterlijk 15 dagen voor de heen- en terugreis wordt je op de hoogte gebracht van het eventueel niet rijden vanwege onvoldoende deelname. Alle vertrek- en aankomsttijden zijn onder voorbehoud.

In- en uitstap plaatsen


De instap en uitstap plaatsen zijn meestal bij een camping, een parkeerplaats, een hotel of een bus- of treinstation. Het zijn plaatsen die voor de fietsbus goed bereikbaar zijn. In je reisbescheiden staan alle instap en uitstap plaatsen duidelijk aangegeven. Dit geldt ook voor alle vertrek- en aankomsttijden.
De instap en uitstap tijden gepubliceerd op onze website zijn altijd onder voorbehoud van de fietsbus. Bij aankomst wordt je altijd ontvangen door onze fietsenmaker. De fietsenmaker helpt je dan ter plekke je fiets na transport weer rijklaar te maken. Hij neemt tevens direct je bagage mee van de bus naar de camping. Zelf moet je alleen even een stukje fietsen naar de camping. Op de camping aangekomen heeft onze kok een uitgebreid vers ontbijt voor je klaargemaakt!

Reserveringskosten


De reserveringskosten voor het boeken van je retour - transfer met de fietsbus zijn € 20,00 per persoon. Om verzekerd te zijn van een plaats is je aanbetaling 15% van de totale transfer kosten.

Brandstof toeslag


De brandstofprijzen schommelen de laatste jaren enorm. Het kan hierdoor zo zijn dat de fietsbus hierdoor gedwongen wordt eventueel stijgende prijzen door te moeten berekenen. Dit kan betekenen dat de prijzen in de loop van het seizoen kunnen stijgen. Indien dit het geval is wordt je daar vanzelfsprekend tijdig van de hoogte gebracht.

Keurmerk Touringcar

 • De fietslijn werkt volgens de strenge Keurmerk Touringcar bedrijf regels.
 • Elk half jaar wordt het busbedrijf op deze strenge regels gecertificeerd.
 • Je chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en moet elke 5 jaar een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR afnemen.
 • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd.
 • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
 • Het comfort van je touringcar is van hoog niveau volgens de bus-classificatie,
 • Royal Class
 • Mocht er tòch nog iets misgaan dan is het Keurmerk bus bedrijf adequaat verzekerd.

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie