• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

Le Tour de Loire

fietsroute & niveau 

Deze fietsvakantie in Frankrijk is een sportievere fietsvakantie. Tijdens deze fietsvakantie heb je nauwelijks hellingen en fiets je gemiddeld tot zo`n 85 km per etappe dag. De fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale tot een goede conditie. Alle fietsvakanties van Cycle Travel zijn zo samengesteld dat je onderweg genoeg terrasjes tegenkomt waar je even wat kunt drinken.Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht! 

Dag 1
Aankomst

Aankomst in Blére

Dag 2 
1e Etappe | 83.3 km

Vandaag fiets je vanuit Blére door de heuvels en wijngaarden van de Cher Vallei naar het plaatsje Savonniéres. Bekend om haar Gallo Romeinse begraafplaats in de grotten van de stad. Hierna fietsen we verder naar Chateau Villandry. Beroemd om haar renaissance torens, welke uniek zijn in Europa. Uitgekeken bij het kasteel fiets je door onze eindbestemming van vandaag Chinon.

Je stijgt vandaag  99 meter
Je daalt vandaag  32 meter

Dag 3 
Rustdag

Rondrit

Chinon wordt gedomineerd door zijn kasteel liggend aan de oever van de rivier de Vienne. Bezoek tijdens deze rustdag het rode huis, of het paleis van Le Bailliage en het Staten Generaalhuis.

Dag 4 
2e Etappe | 84.9 km

Van Chinon fietsen we verder naar de Abdij van Fontevraud. Dit was ooit het machtigste klooster van Frankrijk. We fietsen door naar de pleisterplaats Candes Saint Martin en Le Beaux Plus Village Montsoreau. Bekijk hier het tufsteenkasteel en bezoek de bloemrijke straten. Via de grotwoningen van Turguant fiets je door naar de parel van de Anjou, Saumur. Via Genehutte Treves, Curault, Gennes en Blaison Gohier eindigen we vandaag in Brissac.

Je stijgt vandaag   112 meter
Je daalt vandaag     18 meter

Dag 5 
Rustdag

Rondrit

Tijdens deze rustdag kun je Chateau Brissac-Quince gaan bekijken. Dit Chateau heeft maar liefst 7 verdiepingen en is daarmee het hoogste kasteel van Frankrijk! Het nabij gelegen park met 100 jarige bomen is ook zeer de moeite waard!
Je kunt natuurlijk ook lekker een dagje relaxen aan de oever van de Loire.

Dag 6 3e Etappe | 85.3 km

Vandaag fiets je verder vanuit Brissac naar Deneé. Het mooiste dorp uit de Anjou! Een dorpje vol charme én Unesco erfgoed. Hierna rijd je door naar Behuard, via Bouchemaine op naar Angers. De hoofdstad van de Anjou gelegen aan de oevers van de rivier de Maine. Bekijk hier het Chateau van Angers met haar 17 (!) torens. Wist je dat hier ook het grootste wandtapijt ter wereld hangt? Genaamd Apocalyps.
We overnachten op camping Terre d' Entente in Saint Martin sur Loire.

Je stijgt vandaag    84 meter
Je daalt vandaag  101 meter

Dag 7 
Rustdag

Rondrit

Maak vandaag een kanotocht op de rivier en laat je meeslepen door de prachtige natuur. Je kunt natuurlijk ook naar het dorpje fietsen en daar genieten van het Franse leven.

Dag 8 
4e Etappe | 81.3 km

We verlaten Saint Martin sur Loire en gaan via Crissy sur Manse op weg naar Crouzilles. Proef hier de AOP Sainte Maure de Touraine. Een heerlijke zachte witte kaas. Dé specialiteit van de Touraine! We overnachten op Camping Le Moulin le Saussaye.

Je stijgt vandaag  100 meter
Je daalt vandaag     19 meter

Dag 9 
Rustdag

Rondrit

Fiets naar de oevers van de rivier de Vienne of drink een Ricard op het terrasje van Le Beau Rivage waar je heerlijk kunt borrelen met uitzicht op het eilandje Ile Macchabée.

Dag 10 
5e Etappe | 75.1 km

Vandaag fietsen we van  Crouzilles naar de Koninklijke verblijfplaats Loches, gelegen aan de oevers van de rivier de Indrié. Hierna fiets je door naar hét productiegebied van de AOP en AOC wijnen, het plaatsje Chemille -sur-Indrois. Proef hier de rijke gastronomie van de Franse keuken! We overnachten op Camping Les Coteaux du Lac.

Je stijgt vandaag  152 meter
Je daalt vandaag    36 meter

Dag 11 
Rustdag

Rondrit

Bij een bezoek aan het dorpje Chemille sur Indrois
moet je een glaasje AOP of AOC wijn uit de streek zeker niet overslaan vandaag. Rust lekker uit aan de oevers van het meer!

Dag 12   6e Etappe | 88.3 km

Vandaag is het kastelen route!
We vertrekken uit Chemille sur Indrois naar Le Beaux Plus Village Montresor. Sla dit dorp niet over want het is overladen met charme! Wandel ook even naar de wasplaats aan de rivier en geniet van het betoverende uitzicht op het dorp. Hierna fiets je verder naar Chateau Cheverny. Van Cheverny fietsen we naar Chateau Chambord.Het grootste kasteel van de Loire. Echt een meesterwerk! Als laatste fiets je door naar Muides sur Loire. Proef hier de Valençay. De beroemde geitenkaas uit de Loire vallei of bestel een stukje tarte Tatin!

Je stijgt vandaag  171 meter
Je daalt vandaag    65  meter

Dag 13 
Rustdag

Rondrit

Bekijk vandaag het Chateau Chambord. Vergeet ook niet een tochtje te maken door het Bois de Boulogne!

Dag 14 
7e Etappe | 73.9 km

We fietsen op deze laatste etappe van Muides sur Loire naar Chateau Blois. Een vroegere voormalige verblijfplaats van de Franse koningen. We vervolgen de tocht naar Chaumont sur Loire. Dit is een toeristisch stadje aan de oever van de rivier met middeleeuwse straatjes. Het laatste kasteel waar je nog naar toe fietst is Chateau Chenonceau met haar prachtige zuilengalerij. Vervolgens fiets je door naar de startcamping in Bleré. Je zult nog vaak terugdenken aan dit fantastische fietsgebied!

Je stijgt vandaag  135 meter
Je daalt vandaag    54 meter

Dag 15

Weer naar huis.

Boek deze fietsvakantie in de Loire

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus

Ja
Minimale deelname leeftijd 16
Niveau van deze fietsvakantie ***
Fietshuur mogelijk Ja


Reiscode CTLO


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Heb je vragen over deze fietsvakantie ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie