• Groepsreizen met individuele vrijheid

• Professionele begeleiding

• Duurzame fietsvakanties in Frankrijk

Veilig fietsen


Omdat het in Frankrijk vaak zonnig en warm is vertrekken wij op de etappe dagen altijd uiterlijk om 09.15 uur van de camping. Indien er behoefte is om als groep eerder te vertrekken door extreme warmte dan is dit ook mogelijk. Wij adviseren je rond het middaguur een langere pauze te houden. Gebruik tijdens het fietsen altijd een waterproof zonnemelk omdat dit langer zijn werking behoud. Draag altijd een pet òf bandana èn een zonnebril die de uv-straling tegenhoudt. En misschien wel het belangrijkste van alles, drink voldoende ! Hiermee voorkom je uitdroging, duizeligheid of een zonnesteek.

Eten & Drinken onderweg

Zorg ervoor dat je onderweg voldoende eet en drinkt voordat je honger en dorst krijgt!  Drinken is belangrijker dan eten, maar neem naast je (volle) bidon(s) ook altijd wat eten mee. Voor de fietsvakanties in Frankrijk van Cycle Travel  is speciale sportvoeding meestal niet noodzakelijk tenzij anders is vermeldt in de beschrijving. Onze kok zorgt ervoor dat er altijd verse bananen en muesli repen bij vertrek voor je klaar staan!

Fietshelm

Cycle Travel adviseert voor iedereen altijd een fietshelm te gebruiken tijdens je fietsvakantie in Frankrijk.

Klimmen

Tijdens je fietsvakantie in Frankrijk en Belgie zul je niet aan heuvels ontkomen. Afhankelijk van het niveau van de fietsvakantie zul je zo nu en dan heuvels en laaggebergte moeten ‘bedwingen’. De meeste van onze fietsvakanties  zijn geschikt zijn voor mensen met een gemiddelde conditie. Het belangrijkste is dat je jezelf niet overschat èn vooral niet boven je kunnen probeert te fietsen. Iedereen fiets op zijn eigen manier (en verzet) naar boven. Een korte niet te steile klim kan op kracht worden gedaan, terwijl je voor een langere klim beter een lichter verzet kunt gebruiken. Kom je met je eigen fiets zorg er dan voor dat je cassette minimaal 28 tanden als lichtste verzet heeft en dat je voortandwielen een zogenaamd ‘triple’ crankstel betreft. Zorg er ook voor dat je met je schakelgroep goed berg-opwaarts kunt schakelen! Een mindere kwaliteit schakelgroep kan voor problemen zorgen omdat je dan tijdens de klim niet of slecht kunt schakelen wat erg veel energie van je gaat vergen. Over het algemeen is het advies dat je op je eigen tempo rustig aan de heuvels en bergen moet beklimmen.

Afdalen

Afdalen is misschien nog wel inspannender als klimmen! Veilig afdalen vergt veel concentratie. Zorg dat je uitgerust en ontspannen begint aan je afdaling. Kijk goed naar de weg èn het wegdek.  Blijf altijd op je eigen weghelft en let goed op tegemoetkomend steigend verkeer. Steigend verkeer heeft altijd voorrang in de bergen! Pas goed op voor grind, weg roosters en kruisingen. Wanneer je gaat remmen, doe dit dan gedoseerd en knijp niet continu in de remmen. Gebruik altijd je voor èn achterrem. Rem nooit in de bocht maar altijd net iets ervoor.

Zadelpijn

Zadelpijn ontstaat vaak door een verkeerd zadel, een verkeerde zithouding of een verkeerde stand van het zadel. Daarnaast is de positie van de zit-botjes bij een ieder anders. Een fiets met de juiste framemaat is ook belangrijk. De afstand van het zadel tot aan het stuur is daarnaast ook van groot belang. Fiets altijd met een fietsbroek of fiets-onderbroek met een goed (leren) zeem. Het kan geen kwaad om voor je fietsvakantie in Frankrijk al wat toertochten in Nederland te maken om het zogenaamde “zitvlees” te ontwikkelen. Is je houding niet goed dan kun je natuurlijk altijd onze fietsenmaker om advies vragen. Deze zorgt er dan voor dat alles optimaal wordt afgesteld.

Handen, polsen en nekpijn

Wanneer je langere tijd sterk voorovergebogen op je fiets zit bestaat de kans dat je last krijgt van je handen, polsen en nek. Een verstelbare stuurpen kan hierbij een oplossing bieden evenals ergonomische handvaten die de trillingen tijdens je fiets vakantie opvangen. Ook hiervoor geldt dat de afstelling van het stuur èn de afstand van stuur tot zadel van groot belang is voor een goede ontspannen zithouding.

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakanties in Frankrijk en Belgie